Διαχείριση Σπανίων Νοσημάτων – Παθήσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.)(Βασικές οδηγίες και κατευθύνσεις)   

Η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) στο πλαίσιο συνεργασίας της με την Εταιρία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ (που είναι Συνεργό Μέλος της Ομοσπονδίας), με τα αναγνωρισμένα Κέντρα  Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων και Πολύπλοκών Νοσημάτων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία πέντε έτη στην Ελλάδα (37 Κ.Ε.) και Συλλόγους Ασθενών μέλη της Ομοσπονδίας, προώθησε τον διάλογο, αναφορικά με θέματα Σπανίων Νοσημάτων και τη διαχείριση αυτών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.).

Κατευθυντήριες οδηγίες για Σπάνια και ΠΦΥPDF • 418KB


Διαχείριση Σπανίων Νοσημάτων – Παθήσεων σε παιδιά στο πλαίσιο τηςΕιδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Βασικές οδηγίες και κατευθύνσεις)   Η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. - ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) στο πλαίσιο συνεργασίας της με φορείς και δομές του χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΥΠΑΙΘΑ, ΙΕΠ, ΚΕΔΑΣΥ), με τα αναγνωρισμένα Κέντρα  Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων και Πολύπλοκών Νοσημάτων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία πέντε έτη στην Ελλάδα (37 Κ.Ε.) και Συλλόγους Ασθενών μέλη της Ομοσπονδίας, προώθησε τον διάλογο, αναφορικά με Σπάνια Νοσήματα σε παιδιά και τη διαχείριση ειδικών θεμάτων στο πλαίσιο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Κατευθυντήριες οδηγίες για Σπάνια - Ειδική ΑγωγήPDF • 441KB




01/12/2021  

«Διατροφική Διαχείριση Σπανίων Νοσημάτων» 

Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)

Διαχείριση της Χρόνιας φλεγμονής



24/11/2021   

«Ομοιοπαθητική Ιατρική.  Μία εναλλακτική προσέγγιση στη διάγνωση και στη θεραπευτική διαχείριση Σπανίων Νοσημάτων – Παθήσεων» 

Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

https://drive.google.com/file/d/1Q2OitZndRWYk6lZhcBrfIal4xURj3UdZ/view?usp=sharing


10/11/2021   

«Βελονισμός, μία εναλλακτική προσέγγιση στη θεραπευτική διαχείριση 

και αποκατάσταση Σπανίων Νοσημάτων – Παθήσεων»

 Ελληνική Ιατρική Εταιρία Βελονισμού (ΕΙΕΒ)

https://drive.google.com/file/d/1VYu3lUYyssiIul0WMTrrOV7PHGHM93cJ/view?usp=sharing